ALL EARS

ALL EARS

SOCIALT ANSVAR SIDEN 1995

SOCIALT ANSVAR I ALL EARS

 

All Ears er en socialøkonomisk virksomhed. En social virksomhed. Social business. En virksomhed, der tager et udvidet socialt ansvar. Kært barn har mange navne, for os er det vigtigt, at alt vi gør, bidrager til vores sociale mission om at skabe arbejdspladser for mennesker med synshandicap. I All Ears forener vi forretning og socialt ansvar. Hos os er det faktisk hinandens forudsætninger, hvilket er den vision, der bærer vores kultur i virksomheden.

 

At tage socialt ansvar handler ikke om at ansætte personer med et handicap, det handler om at erkende, at der ikke er forskel på mennesker. Denne erkendelse har været og er fortsat den grundlæggende drivkraft bag vores sociale mission. Vi behandler alle medarbejdere på lige vilkår, hvilket sikrer et godt arbejdsmiljø med yderst dygtige medarbejdere. Vores trofaste medarbejdere har hjulpet os med at blive en konkurrencedygtig virksomhed, som konkurrerer på lige markedsvilkår med vores konkurrenter.

 

 

 

JOBSKABELSE FOR MENNESKER MED SYNSHANDICAP

 

Mennesker med synshandicap er generelt trængt på det danske arbejdsmarked – også set i forhold til andre handicapgrupper. Det er i den kontekst, at vi mener, at All Ears gør en forskel. Helt konkret skaber vi arbejdspladser og jobmuligheder, og i det større perspektiv viser vi verden, ved eksemplets magt, at det er muligt at drive en virksomhed på markedsvilkår – samtidig med at vi tager et socialt ansvar.

Vores medarbejdere er virksomhedens væsentligste ressource. Vi samarbejder med mange virksomheder og organisationer, som direkte og indirekte bidrager til vores mission. Det sker blandt andet ved at gøre forretning med os, så vi selv kan ansætte flere medarbejdere med et handicap. På nuværende tidspunkt er ca. 60% af vores ansatte blinde eller svagtseende, og derudover har cirka 15% andre funktionsnedsættelser. Vi ansætter hovedsageligt blinde eller svagtseende, da de har nogle helt særlige forudsætninger for at være gode i dialogen med mennesker og i arbejdet på telefonen. Det skyldes, at et synshandicap tvinger dem til at bruge lyttesansen aktivt. Blinde er særligt dygtige til at spejle sig i den person de snakker med og være aktive i samtalen, hvorfor de er altafgørende for vores forretningsmodel. Det er helt simpelt: telefoni er blind kommunikation, uanset om man kan se eller ej.

For at gøre hverdagen nemmere for vores ansatte, benytter vi os af en række computerprogrammer, som er indrettet til at hjælpe blinde og svagtseende enten ved at læse op fra skærmen eller forstørre teksten. Derudover har vi på kontoret gjort plads til førerhunde, så vores medarbejderes vigtigste hjælpere kan komme med på arbejde. Ligeledes hjælper vi med at bringe vores medarbejdere til og fra arbejde, når der er behov for det.

JOBSKABELSE FOR MENNESKER MED ANDRE HANDICAPS ELLER FUNKTIONSNEDSÆTTELSER

Der er desværre alt for mange arbejdspladser i dag, som ikke tager højde for både fysiske og kognitive udfordringer, hvilket gør det rigtigt svært for personer med andre fysiske begrænsninger at finde arbejde. Disse begrænsninger forhindrer dog ikke vores medarbejdere i at gøre et fantastisk stykke arbejde over telefonen og i dialogen med vores kunders bidragsydere og medlemmer. De har lige så gode forudsætninger for at præstere på arbejdet som alle andre.

Derfor har vi haft fokus på at indrette vores lokaler således, at mennesker med andre fysiske udfordringer kan trives hos os. Det har vi gjort bl.a. ved at indrette kontoret, så man nemt kan komme omkring og ved at tilbyde vores medarbejdere nogle særlige stole, som gør hverdagen lettere. Gennem disse få ændringer har vi haft mulighed for at ansætte mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Vigtigst har det sikret os nogle meget loyale medarbejdere, som er essentielle for den daglige drift af virksomheden. Vi har formået at vende deres handicap til en konkurrencemæssig fordel og vi håber at kunne tjene som rollemodel for andre virksomheder og til at nedbryde fordomme om handicappede på arbejdsmarkedet.

SER DU MULIGHEDER I ET SAMARBEJDE MED OS?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du kan se muligheder i et samarbejde, som kan bidrage til vores sociale mission. Måske deler vi samme mission, måske kan du også se muligheder i at forene forretning og socialt ansvar. 

SEND OS EN BESKED

AddressE

Stationsparken 25
2600 Glostrup

TELEFON

+45 35 10 14 14

Følg os