Isbryderen Frederik

Medarbejder der læser på sin skærm

Telemarketingkonsulent Frederik Haslund i All Ears er et klasse-eksempel på det store potentiale ved Isbryderordningen og mentorstøtte. For der var brug for en særlig indsats for nyuddannede markedsføringsøkonom Frederik, da synet pludselig blev drastisk forværret.

”Hvad kan jeg overhovedet arbejde med, når jeg har et alvorligt synshandicap?”

Det spørgsmål, stillede Frederik Haslund sig selv, da synet blev drastisk forværret, under uddannelsen til markedsføringsøkonom. ”Der blev vendt fuldstændig op og ned på min verden og de planer, jeg havde for fremtiden”, fortæller han.

For de fleste nyuddannede er det en udfordring at finde sin rette hylde og få landet det første “rigtige” job efter endt uddannelse. Når man oven i det, som Frederik, derudover er ramt af et alvorligt og omfangsrigt synstab, så bliver det endnu sværere at finde ud af hvad man vil/kan og få et godt fodfæste på arbejdsmarkedet.

For hvad skal man gøre, når man har et alvorligt synshandicap og bare det at finde hen til en arbejdsplads, lige pludselig er en stor udfordring?

Da Frederik havde afsluttet uddannelsen til markedsføringsøkonom søgte han job nogle måneder – desværre uden held. I jobsøgningsforløbet hørte Frederik en dag – gennem sin kommune – om en virksomhed med mange ansatte med synshandicap: All Ears TM.

Fra snusedag til isbryder

Frederik startede med en ”snusedag” her i All Ears, som blev til tre måneders snusepraktik, hvor han også prøvede kræfter med at ringe ud på kampagner. Efter snusepraktikken startede Frederik op på Isbryderordningen. – En ordning som giver nyuddannede personer med handicap mulighed for at få erhvervserfaring inden deres fag.

Gennem året, hvor Frederik var i Isbryderordningen, blev han undervist i synskompenserende hjælpemidler i All Ears og derudover fik han også tilknyttet mentorstøtte. Fast hver fredag mødtes han med sin interne mentor og kollega telemarketingkonsulent Anne Dahlin, som har over 30 års erfaring på telefonen.

Om det at have en mentor fortæller Frederik: ”Det var rigtig godt at have en, jeg kunne gå til. Jeg kunne snakke med Anne om det, der udfordrede mig og de spørgsmål jeg havde som helt ny i jobbet og i forhold til det at være på min første arbejdsplads. Rent fagligt øvede vi meget på telefonen og jeg fik meget sparring og feedback, som udviklede mig i mit nye job.”

Håber på mange flere ”Frederik’er”

Frederiks mentor, Anne fortæller om forløbet: ”Aldrig har jeg set nogen være mere målrettet for at opnå succes på en arbejdsplads! Frederik er dygtig, effektiv, selvkørende og fuldstændig integreret i teamet. Det er som om, at han har været her i mange år. Det har været en fornøjelse at være mentor for Frederik og jeg håber, at der kommer flere ”Frederik’er” i All Ears i fremtiden. Personligt synes jeg, at Isbryderordningen skulle tilbydes mange flere med synshandicap.”

Frederik skaber stor værdi hver dag

Efter et meget lærerigt og udviklende år, blev Frederik i 2015 fastansat som telemarketingkonsulent i All Ears TM. Han har fundet sin rette hylde, fået et godt fodfæste på arbejdsmarkedet og stortrives i sit job.

Når jeg er herude, tænker jeg slet ikke over, at jeg har et synshandicap. Jeg kan alt, hvad jeg skal kunne, fordi jeg er kompenseret. Det er det, jeg godt kan lide ved at være herude. Og så er det også en meget rummelig arbejdsplads. Selvom nogle af mine kollegaer er meget ældre end mig, eller mange flere års erfaring, eller højere stillinger end mig, så er der et stærkt fællesskab og jeg føler, at vi er lige”, siger Frederik og fortsætter:

Tænk hvis jeg ikke var kommet til All Ears… Så havde jeg måske bare været derhjemme, og stadig søgt jobs. Heldigvis arbejder jeg her, og når jeg kommer hjem fra arbejde, så har jeg gjort en forskel – for eksempel for afrikanske børn i kampagner for Børnefonden. Det har en stor værdi for mig at gå på arbejde og være en del af samfundet på samme måde som alle andre.

Vil du vide mere?

Har du svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, så er du altid velkommen til at kontakte HR- og onboardingchef Lise-Lotte Heindahl og høre hvilke muligheder, der er i All Ears. Du får fat i Lise-Lotte på llh@all-ears.dk eller telefon 3945 2258.